Tanssikilpailun säännöt. Tankokilpailusta löydät "POLE Dance & Show " - välilehdestä.

 

KATSO TÄÄLTÄ JOULUN KILPAILUN SARJAT JA LISÄINFO
 

Ilmoittautuminen
Ilmoittatuminen on auki 1.9.-15.9.2020. Ilmoittautuminen aukeaa 1.9. klo 9.00. Linkki ilmestyy nettisivuillemme.
Ilmoittautuminen voi sulkeutua aiemmin, mikäli jokin sarja on jo täynnä.

OTAMME TAPAHTUMAAN RAJALLISEN MÄÄRÄN ESITYKSIÄ VALLITSEVASTA TILANTEESTA JOHTUEN.
Mikäli ilmoittautumishetkellä ei ole vielä tiedossa esityksen nimeä / musiikkia, voit merkitä ilmoittautumisen kohdalle viivan, ja ilmoittaa tiedot myöhemmin musiikin lähettämisen yhteydessä sähköpostitse danceandshowmusiikit@gmail.com. Puuttuvat tiedot tulee ilmoittaa 11.11.. mennessä.

Mikäli haluat lisätä tanssijoita ilmoittautumisen jälkeen, voit lisätä tanssijoita sähköpostitse danceandshowme@gmail.com. Laskutamme lisäykset jälkikäteen. ILMOITTAUTUMINEN ON SITOVA.

OSALLISTUMISMAKSU MAKSETAAN HETI ILMOITTAUTUMISEN YHTEYDESSÄ.

Jälki-ilmoittautuminen:
Mikäli sarjoissa on tilaa, otamme vastaan jälki-ilmoittautumisia vielä 15.9. jälkeen.
Voit tiedustella paikkoja danceandshowme@gmail.com.
Jälki-ilmoittautumisiin lisätään +20e toimistokulut.

Huom. ilmoittautumismaksu tulee maksaa eräpäivään mennessä, tai tanssikilpailu voi evätä esiintymisoikeuden.

 

Ikäluokat
Minit - 8 vuotta ja sitä nuoremmat
Lapset - 12 vuotta täyttäneet ja nuoremmat
Juniorit 13-15 vuotiaat
Aikuiset yli 15 vuotiaat
Aikuiset2 31v ja sitä vanhemmat
Aikuiset3 45v ja sitä vanhemmat

Mikäli ryhmässä on useita eri ikäisiä tanssijoita, lasketaan ryhmän ikäkeskiarvo ja ilmoittaudutaan lähimpään keskiarvoa vastaavaan sarjaan.


Duo ilmoittautuu vanhemman parin iän mukaan.

Musiikki
Musiikki lähetetään danceandshowmusiikit@gmail.com.
Viimeinen lähetyspäivä on 11.11.
Myöhässä tulleista musiikeista laskutamme 40e myöhästymismaksun.

Nimeäthän musiikin tarkasti:

Viestin otsikoksi:
ESITTÄJÄN NIMI (esim. sooloissa Etunimi Sukunimi, duoissa 2 x Etunimi Sukunimi, ryhmissä Ryhmän nimi). Näin biisit löytyvät nopeasti ja ne on helppo tarkistaa. Jokainen biisi lähetetään omana sähköpostitiedostona – jos sinulla on monta teosta, ÄLÄ lähetä niitä samassa viestissä.
Tiedosto tulee olla nimettynä niin, että sen tunnistaa kyseisen teoksen musiikiksi (esim. esittäjän nimi- teoksen nimi.mp3).

Musiikki tulee olla mp3 tai wav - muodossa.

Väärin nimetyt tiedostot aiheuttavat sekaannuksia. Varaathan musiikin myös kisapaikalle mukaasi esimerkiksi muistitikulle tai puhelimeen. Musiikki tulee olla hankittu laillisista lähteistä.

Mikäli vaihdat musiikkiasi ensimmäisestä lähettämästäsi versiosta,
tulee sinun tuoda se muistitikulla kisapaikalle.


Arviointi
Kilpailussa arvioidaan seuraavia kategorioita:
1. Koreografia
2. Tekniikka
3. Ilmaisu, ilmiasu

 

Koreografiaa koskevia huomioita:
Koreografioissa tulee noudattaa hyvää makua ja esityksen tulee soveltua myös perheen pienimpien silmille.

Kiellettyä:
-Teos ei saa olla plagioitu.


-Pleaser - tyyliset korkokengät eivät ole sallittuja.


-Pyydämme miettimään etenkin lasten sarjoissa musiikin lyriikoita – kirosanat ja lapsille sopimattomat sanoitukset ovat kiellettyjä.


-Asun tulee olla tarpeeksi peittävä. Shortsin tulee peittää pakara kokonaisuudessaan, mini hotpantsit ovat kiellettyjä ( tätä sääntöä voi soveltaa vain twerk-sarjassa.)

Rintsikoita muistuttavat yläosat ovat kiellettyjä.

Tuomaristolla / kilpailun valvojalla on oikeus antaa varoitus ja kieltää esiintyminen, mikäli asu on epäsopiva tai koreografia tai sen musiikki ei ole sääntöjen mukainen.Palkinnot:
Top 3 palkitaan mitalein / pokaalein.
Tuomaristo jakaa kunniakirjoja valitsemilleen teoksille.

 


Valokuvaus:
Tapahtuma kuvataan. Mikäli teostasi ei saa kuvata, ilmoita asiasta hyvissä ajoin ennen tapahtumaa sähköpostitse danceandshowme@gmail.com. Kuvat / mahdollinen video julkaistaan nettisivuillamme tapahtuman jälkeen.


Huoltajarannekkeet / teos:
Lasten soolot 1 kpl
Lasten duot 1 kpl
Lasten pienryhmät 1 kpl
Lasten muodostelmat 1 kpl
Junioripienryhmät 1 kpl
Juniorimuodostelmat 1 kpl

Lisäksi teoksen koreografit saavat rannekkeen.

Huomioithan, että huoltajarannekke on tarkoitettu ensisijaisesti huoltajalle, joka pitää tanssijoista kisapaikalla huolta. Valmentajan vastuulla on, ettei rannekkeita käytetä väärin.
Huoltajarannekkeella saa katsoa oman huollettavan teoksen yleisöstä, mutta pyydämme isojen sarjojen aikana huoltajien siirtyvän sivukatsomoihin.


Liput yleisöön:
AVAAMME LIPUNMYYNNIN LÄHEMPÄNÄ TAPAHTUMAA, MIKÄLI KILPAILUUN VOIDAAN OTTAA YLEISÖÄ.

Showtanssi
Showtanssi saa sisältää show-, jazz- ja nykytanssia sekä modernia tanssia ja niiden sekoitusta. Nostot, akrobatia ja rekvisiitta ovat sallittuja.
Sarjaa koskeva huomio / tuomareiden pohdintaa:
Akrobaattisista liikkeistä ei saa lisäpisteitä, mikäli ne ovat epäpuhtaita. Niitä suosittelemme välttämään erityisesti lasten sarjoissa.
Show-sarjassa tuomaristo arvioi myös tarinallisuutta, ja miten teoksen nimi ilmenee esityksen liikekielessä / puvustuksessa.

 

Discotanssi
Discotanssi - teoksissa ryhmän oma musiikki. Tuomaristo arvioi räjähtävyyttä, liikkuvuutta, lajille ominaista sähäkkää liikekieltä ja yhdenaikaisuutta sekä puvustusta.

Soolot :
- Esittelykierros 1 min , kaikki discoilijat (yhdessä tai kahdessa osassa) lavalla
- Oma kierros omalla musiikilla, kesto 0.45- 1 min.

Street-tanssi
Street- - sarja saa sisältää mm. seuraavia lajeja: hiphop, street, vogue, popping, locking, house...

 

TWERK


Rising Stars
Rising Stars on harrastesarja, johon voi osallistua tanssikoulujen ryhmät, joilla ei ole paljoa / ollenkaan kisakokemusta. Sarja sopii harrastelijoille. Sarjaan ei voi osallistua missään nimessä, mikäli ryhmä / solisti on esimerkiksi osallistumassa kauden 2019-2020 aikana SM-kilpailuihin. Sarja sooloille ja ryhmille. 

Keväällä ikäluokat rising starsissa ovat lapsille, junioreille ja aikuisille.

 

Latin Vibes
Latinorytmien oma sarja! Salsa, samba, cha-cha, rumba, reggaeton... latinorytmeihin iskevät tanssilajit tämän sarjan alla. Kisaajien oma musiikki. Sopii erinomaisesti kisaajille, jotka osallistuvat keväällä esimerkiksi Latino Show & Caribbean show - kilpailuihin. Huomio. Latin vibes -sarja erikseen A1 JA A2- osallistujille sekä junioreille ja lapsille.

​​

Kilpailupaikasta:
- Lava on lattiatasossa n. 15 m x 10 m  alue
- Lämmittelytila salin vasemmassa reunassa
- Kilpailupaikka on Ylöjärven urheilutalo, Koulutie 6

Kilpailupaikalla:
- Pisteet noudetaan suoraan kisapaikalta palkintojenjaon jälkeen
- Pisteet luovutetaan koreografille
- Pukuhuoneet tulee jättää siistiksi. Mikäli tietty ryhmä aiheuttaa tahallista sotkua, voi kilpailu kieltää osallistumisen tulevaisuudessa / laskuttaa mahdolliset siivouskulut.
Kilpailupaikan sisätiloissa ei saa käyttää glitteriä eikä hiuslakkaa, eikä sellaisia meikkituotteita, jotka sotkevat lavuaarit ja lattiat.

Muuta:
Kilpailu palauttaa osallistumismaksuja vain lääkärintodistusta vastaan. DUO-PARIN SAIRASTUESSA MOLEMPIEN MAKSUT PALAUTETAAN LÄÄKÄRINTODISTUSTA VASTAAN. RYHMIEN OSALLISTUMISMAKSUT OVAT HENKILÖKOHTAISIA EIKÄ MAKSJUJA PALAUTETA, KUIN TANSSIJALLE, JOKA ON SAIRASTUNUT JA VOI TODISTAA SEN LÄÄKÄRINTODISTUKSELLA. TODISTUS ON LÄHETETTÄVÄ 15.12.2020 MENNESSÄ TILINUMERON KERA.
Mikäli kilpailua ei voida joulukuussa toteuttaa esimerkiksi pandemian, muun luonnonkatastrofin tai  muiden tapahtumia koskevien rajoitusten/SUOSITUSTEN/MÄÄRÄYSTEN/ FORCE MAJEURE - TILANTEEN vuoksi, järjestetään kilpailu videomuotoisena TAI POIKKEUSJÄRJESTELYIN. Ilmoittautuessasi kilpailuun hyväksyt kilpailun säännöt JA HYVÄKSYT KILPAILUN ERITYISJÄRJESTELYT POIKKEUKSELLISEN TILANTEEN NIIN VAATIESSA. ILMOITTAUTUESSASI YMMÄRRÄT, ETTÄ OSALLISTUMISMAKSUJA EI PALAUTETA, MIKÄLI TAPAHTUMA JOUDUTAAN JÄRJESTÄMÄÄN POIKKEUSJÄRJESTELYIN.

Kilpailun on oikeus yhdistää sarjoja vähäisten osallistujamäärien vuoksi. Esimerkiksi pienryhmät ja muodostelmat voidaan yhdistää samaan sarjaan, jos osallistujia on molemmissa alle 5.
KILPAILUN ON OIKEUS JULKISTAA TULOKSET JÄLKIKÄTEEN POIKKEUSTILANTEEN SEN VAATIESSA. KILPAILUN ON OIKEUS AIKATAULUTTAA PÄIVÄ SITEN, MITEN JÄRJESTÄJÄT NÄKEVÄT TAPAHTUMAN OLEVAN TURVALLISIN.

KILPAILUUN EI SAA OSALLISTUA, MIKÄLI TANSSIJA ON OLLUT ULKOMAILLA 2 VIIKON SISÄÄN ENNEN TAPAHTUMAA.
KILPAILUUN EI SAA OSALLISTUA, MIKÄLI TANSSIJA ON FLUNSSAINEN TAI SAIRAS EDES PIENISSÄ MÄÄRIN.